Πέμπτη 19 Ιανουαρίου 2017

Εκπαιδευμένο για κυνομαχίες το πίτμπουλ που κατασπάραξε τον 30χρονο στο Βόλο

Εκπαιδευμένο για…κυνομαχίες ήταν κατά πάσα πιθανότατα το πίτμπουλ που «τρελάθηκε» και επιτέθηκε στον 30χρονο άντρα, με αποτέλεσμα να τον τραυματίσει σοβαρότατα, το απόγευμα της Παρασκευής στη Νέα Ιωνία Βόλου. Σε αυτή την εκδοχή καταλήγουν οι αρχές για την αγριότατη επίθεση στον 30χρονο άντρα, ρωσικής καταγωγής μέσα στο σπίτι του, στην οδό Προύσσης.

Το θύμα νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση, αλλά εκτός κινδύνου στο νοσοκομείο «Παπαγεωργίου» της Θεσσαλονίκης, ενώ υποστηρίζει ότι υπέστη επιληπτική κρίση στην αυλή του σπιτιού του και δέχτηκε επίθεση από αδέσποτο. 
«Δεν βρέθηκε σε όλη την περιοχή αδέσποτο σκυλί και είναι πολύ πιθανόν το δικό του σκυλί να του επιτέθηκε», δήλωσε στο *Έθνος*, η πρόεδρος του Φιλοζωικού Συλλόγου Βόλου *Κόσμος και Φύση*, Φλωρίκα Τσιρογιάννη.
Επιπλέον βρέθηκαν ίχνη από αίματα από το εσωτερικό του σπιτιού προς τα έξω, γεγονός που σημαίνει ότι η επίθεση έγινε μέσα στο σπίτι.  
Αν και οι συνθήκες του άγριου τραυματισμού του δεν έχουν ακόμη διευκρινιστεί, δεν αποκλείεται να δέχτηκε επίθεση από το πίτμπουλ που κατείχε ο ίδιος και τώρα φροντίζει η μητέρα του. 
Οι αρχές δεν αποκλείουν το σκυλί να ήταν εκπαιδευμένο για κυνομαχίες -άλλωστε στην περιοχή υπάρχουν και άλλα σκυλιά με τέτοια εκπαίδευση- και να δεχόταν το ζώο μια βίαιη συμπεριφορά. 
«Όταν ένα σκυλί εκπαιδεύεται για να σκοτώνει, υφίσταται βία, ταλαιπωρείται άγρια και κάποια στιγμή *τρελλαίνεται*. Όταν βρεθεί σε τέτοια κρίση τρέλας, δεν ξεχωρίζει το αφεντικό του και επιτίθεται με πρωτοφανή αγριότητα. Φοβάμαι πως αυτό το σκυλί θα είναι στο εξής πολύ επικίνδυνο και δεν θα επανέλθει στην πρότερη κατάστασή του», μας είπε η κ. Τσιρογιάννη. Και σε μια τέτοια περίπτωση, όταν το σκυλί καθίσταται άκρως επικίνδυνο, ζητείται από τις αρχές, να του γίνει ευθανασία. 
Το σκυλί έκοψε και τα δύο αυτιά του θύματος και του έσκισε την καρωτίδα, ενώ οι γιατροί της κλινικής πλαστικής χειρουργικής στο νοσοκομείου *Παπαγεωργίου* θα προχωρήσουν σε χειρουργική επέμβαση μόλις σταθεροποιηθεί περαιτέρω η κατάστασή του.
Το περιστατικό σημειώθηκε το απόγευμα της Παρασκευής και το θύμα κάλεσε μόνος του το ΕΚΑΒ. Ισχυρίστηκε ότι δέχτηκε επίθεση από αδέσποτο έξω από το σπίτι του, ενώ από την αρχή δήλωσε ότι και ο ίδιος έχει ένα πιτμπούλ. 
«Ένα σκυλί που επιτίθεται με τέτοια αγριότητα, θέλοντας να πνίξει έναν άνθρωπο, δείχνει όχι μόνο ότι είναι επιθετικό, αλλά και ότι έχει εκπαιδευτεί να είναι βίαιο, άρα δέχτηκε και αυτό βία. Ένα τέτοιο σκυλί είτε εκπαιδεύεται για κυνομαχίες, είτε για θανάσιμος φύλακας. Αυτό σημαίνει ότι είναι *καμένο*, καθώς η ζημιά του είναι χωρίς επιστροφή. Όσοι βιάζονται να στοχοποιήσουν τα σκυλιά, δεν θέλουν να δουν τις ευθύνες των ανθρώπων», δήλωσε η κ. Τσιρογιάννη. 

http://www.ethnos.gr/