Σάββατο 21 Νοεμβρίου 2015

Πιερία: Ιερόσυλοι έκλεψαν από μοναστήρι ασημένια σκεύη

Πιερία: Ιερόσυλοι έκλεψαν από μοναστήρι ασημένια σκεύη
Αξίας 13.000 ευρώ ήταν τα αντικείμενα που αφαίρεσαν οι δύο Έλληνες και ο Αλβανός συνεργός τους - Συνελήφθησαν από την Ασφάλεια Κατερίνης
Οι δράστες, δυο Έλληνες ηλικίας 34 και 36 χρόνων και ένας 34χρονος Αλβανός, είχαν κόψει την περίφραξη της μονής τα ξημερώματα της προηγούμενης Τετάρτης 11 Νοεμβρίου, διέρρηξαν την κεντρική είσοδο της εκκλησίας και άρπαξαν ό,τι πίστευαν πως έχει αξία, ενώ παραβίασαν και το παγκάρι από το οποίο πήραν 50 ευρώ.
Όμως, όταν εντοπίστηκε σταθμευμένο στη νέα Περιφερειακή οδό Βέροιας– Νάουσας το όχημα του 36χρονου που χρησιμοποίησαν και μέσα βρέθηκαν μέρος από τα κλεμμένα άμφια και διαρρηκτικά εργαλεία, οι ιερόσυλοι ταυτοποιήθηκαν και σε βάρος τους ο ανακριτής εξέδωσε εντάλματα σύλληψης. Με επιχείρηση που εκτυλίχθηκε αιφνιδιαστικά σε διάφορες περιοχές της Ημαθίας συνελήφθησαν και οι τρεις δράστες, που έχουν όλοι απασχολήσει και στο παρελθόν τις αρχές για διάφορα ποινικά αδικήματα.
Σε έναν αποθηκευτικό χώρο του 36χρονου «εγκέφαλου» της κλοπής σε περιοχή της Ημαθίας, βρέθηκε το μεγαλύτερο μέρος των κλοπιμαίων και αποδόθηκαν στο μοναστήρι, όπως και τα 50 ευρώ που βρέθηκαν στην κατοχή του 36χρονου και του 34χρονου αλλοδαπού. Η προανάκριση συνεχίζεται για να εξακριβωθεί αν έχουν διαπράξει και άλλες παρόμοιες κλοπές και στη συνέχεια θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κατερίνης. 

Έτοιμοι να σπρώξουν σε ενεχυροδανειστήρια τα ασημένια ιερά σκεύη και άλλα θρησκευτικά αντικείμενα που είχαν αρπάξει από ένα μοναστήρι σε περιοχή της Πιερίας και η αξία των οποίων ξεπερνά τα 13.000 ευρώ, ήταν τρεις ιερόσυλοι στην δράση των οποίων έβαλαν φρένο οι άνδρες της Ασφάλειας Κατερίνης.

http://www.protothema.gr/