Κυριακή 24 Φεβρουαρίου 2019

Ετήσιος χορός της Ένωσης Ποντίων Πιερίας


Με αναφορές στα 100 χρόνια από τη Γενοκτονία των Ποντίων ο ετήσιος χορός της Ένωσης Ποντίων Πιερίας. Μικροί και μεγάλοι χορευτές κόσμησαν την εκδήλωση, αποσπώντας τις εντυπώσεις και το θερμό χειροκρότημα του κόσμου για μια ακόμα φορά.

Με ιδιαίτερη αναφορά στα 100 χρόνια από τη Γενοκτονία του ποντιακού ελληνισμού πραγματοποιήθηκε ο ετήσιος χορός της Ένωσης Ποντίων Πιερίας το μεσημέρι της Κυριακής 17 Φεβρουαρίου, στο κέντρο Grande Sala. Μέλη και φίλοι του συλλόγου παρευρέθηκαν και τίμησαν με την παρουσία τους την ετήσια καθιερωμένη συνάντηση.

Το λόγο στην αρχή πήρε ο πρόεδρος της Ένωσης Κώστας Παπουτσίδης, ο οποίος αναφέρθηκε στα 100 χρόνια που συμπληρώνονται φέτος από τη Γενοκτονία των Ποντίων και τις χώρες που την έχουν αναγνωρίσει, δηλώνοντας συγκινημένος: «Ο αγώνας επιβάλλεται να συνεχιστεί, ως ελάχιστο χρέος που έχουμε στους προγόνους μας, έως ότου γίνει η διεθνής αναγνώριση αλλά και η αναγνώριση από τον ίδιο τον θύτη, την Τουρκία». Ο πρόεδρος δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στις δράσεις που έχουν δρομολογηθεί με σκοπό την ευαισθητοποίηση και ενημέρωση του κόσμου, καθώς και την ενεργό συμμετοχή της Ένωσης Ποντίων Πιερίας στις επετειακές δράσεις της ΠΟΕ.



Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης βραβεύτηκαν οι νέοι του συλλόγου που εισήχθησαν σε ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα, και ακολούθησε γλέντι μέχρι αργά το απόγευμα. Συμμετείχαν: Μπάμπης Ιωακειμίδης, Ειρήνη Δελιανίδου και Μάκης Λολοσίδης στο τραγούδι, Κώστας Σωπιάδης στη λύρα και το τραγούδι, Νίκος Ποσναχίδης και Κώστας Παπουτσίδης στη λύρα, Ηλίας Ρακόπουλος στο αρμόνιο, Φάνης Μεγαλόπουλος και Σίμος Συμεωνίδης στο νταούλι.
Παρευρέθηκαν, μεταξύ άλλων, εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και πολιτιστικών και ποντιακών συλλόγων της ευρύτερης περιοχής.