Τετάρτη 11 Ιανουαρίου 2017

Νεώτερα για την εξέλιξη της κακοκαιρίας-ΙΙ


Νέο κύμα κακοκαιρίας περιμένουμε να σαρώσει τη χώρα από τις νυχτερινές ώρες της Τρίτης και από τα δυτικά. Έτσι την Τετάρτη 11/01 θα επικρατήσει κακοκαιρία με τοπικά ισχυρές βροχές και καταιγίδες αλλά και πυκνές χιονοπτώσεις σε πολλές περιοχές, οι οποίες αναμένεται να προκαλέσουν προβλήματα. Πιο αναλυτικά περιμένουμε:
  • Ισχυρότατες βροχές και καταιγίδες κατά τη διάρκεια τη νύχτας της Τρίτης προς Τετάρτη στο Κεντρικό Ιόνιο, στη Δυτική Στερεά και στη Δυτική-Βορειοδυτική Πελοπόννησο, με ισχυρές χιονοπτώσεις και στα πεδινά της Ηπείρου.
  • Εξάπλωση των πυκνών χιονοπτώσεων την Τετάρτη  σε Κεντρική και Βόρεια Στερεά, Θεσσαλία, Μακεδονία (συμπεριλαμβανομένης της Θεσσαλονίκης) και στη Θράκη.
  • Ισχυρές βροχές και καταιγίδες μετά το μεσημέρι της Τετάρτης στο Βόρειο και Βορειοανατολικό Αιγαίο, στις Κυκλάδες και στα Δωδεκάνησα.
Τονίζεται ότι από το μεσημέρι της Τετάρτης θα εκδηλωθούν βροχοπτώσεις σε περιοχές όπου έχει ήδη συσσωρευθεί μεγάλος όγκος χιονιού με αποτέλεσμα να υπάρχει υψηλός κίνδυνος εκδήλωσης πλημμυρικών επεισοδίων. Ενδεικτικά αναφέρουμε την Εύβοια, τις Σποράδες και τα ημιορεινά τμήματα της Πελοποννήσου.
Οι παρακάτω χάρτες δίνουν την κατανομή της πίεσης και της βροχόπτωσης/χιονόπτωσης με τις χιονοπτώσεις να σημειώνονται με στίγματα (αριστερά το πρωί της Τετάρτης και δεξιά το μεσημέρι της Τετάρτης):
Κ. Λαγουβάρδος-Σ. Ντάφης-Σ. Βουγιούκας
Τρίτη 10/01/2017, Ωρα 2030
ΕΑΑ-Πεντέλη
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Εικόνες από μεγάλες πόλεις της Ελλάδας όπου χιόνισε την Τρίτη 10/01:



































Πάνω αριστερά Ιωάννινα από τον Δημήτρη Αθανασίου, πάνω δεξιά Θεσσαλονίκη από τον Αλέξανδρο Παπαδόπουλο, κάτω αριστερά Βόλος από τον Θανάση Ντόβα και κάτω δεξιά Αθήνα από τον Αλέξανδρο Γαβαλά.
Άνοιγμα του άρθρου.